De ce să alegi PRP sau terapia Vampir? 

Înapoi la blog

Te uiți în oglindă și vezi din ce în ce mai multe linii fine și riduri? Ai cearcăne, pungi sub ochi sau pielea de sub ochi este din ce în ce mai subțire? Ai vrea să încerci un tratament eficient, sigur, natural, care să nu doară, să nu lase urme pe față și care mai ales, să nu îți schimbe trăsăturile faciale?

Acest tratament miraculos există: PRP, terapia Vampir sau terapia Dracula sau, așa cum este cunoscut în toată lumea, faimosul Vampire Facial.  

Sânge, trombocite, PRP 

Nu este un secret că sângele ne ține în viață sau sângele este viața, așa cum afirma personajul lui Bram Stoker. Sângele transportă oxigenul către celule, reglează temperatura corpului și menține inclusiv sistemului nostru imunitar.

Sângele este format din celule roșii (hematii), celule albe (leucocite), plachete (trombocite) și plasmă. Plasma este partea lichidă și reprezintă circa 60% din compoziția sângelui. Chiar dacă sângele are o culoare roșie, plasma în sine este galben - deschisă.

La rândul ei, plasma este formată în proporție de 90% din apă, săruri, enzime, plachete, celule stem, hormoni, glucoză, proteine, lipide, anticorpi - care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, albumină (un antioxidant puternic) și fibrinogen. Aceasta ajută la transportul proteinelor, al hormonilor și al nutrienților către diferite celule din corp.  

Astfel, în celule ajung hormonii de creștere care ajută la dezvoltarea sistemului osos și/sau muscular sau factorii de coagulare cu ajutorul cărora se cicatrizează rănile deschise, pentru a nu se mai pierde sânge în urma unei tăieturi, de exemplu. 

Unii dintre nutrienții transportați prin plasmă sunt, de fapt, minerale, precum potasiul sau sodiul, care ajută la buna funcționare a celulelor. Plasma ajută la menținerea volumului necesar de sânge din organism, stabilizarea presiunii din sânge și la eliminarea substanțelor nocive din celule. 

Plasma îmbogățită cu trombocite este obținută din sângele propriu. Sângele este supus unui proces de centrifugare în urma căruia este obținută o concentrație de 5 - 10 ori mai mare de trombocite & factori de creștere, față de cea care există în mod normal în sânge. 

Trombocitele sunt celule ale sângelui care joacă un rol extrem de important în refacerea și vindecarea țesuturilor afectate, deoarece au un conținut ridicat de factori de creștere care ajută la refacerea pielii îmbătrânite și se eliberează în mod natural în orice tentativă a organismului de a repara o rană.

Atunci când ne rănim, trombocitele identifică locul traumatismului și determină formarea unui cheag sangvin care să oprească sângerarea. Trombocitele devin apoi active și eliberează factori de creștere care să refacă țesutul și sistemul de vascularizare.

Prin injectare, trombocitele eliberează factori de creștere care stimulează proliferarea celulelor locale care, la rândul lor, stimulează regenerarea și rejuvenarea pielii.

PRP concentrează 7 proteine fundamentale, factori de creștere, secretați activ de plachete pentru a iniția procesul de vindecare a rănilor, iar 3 din proteinele din PRP (fibrina, fibronectina și victronectina) joacă un rol important în procesul de regenerare a țesuturilor deteriorate.

Nu întâmplător terapia Vampir este folosită în:
🩸 ortopedie pentru refacerea tendoanelor și a oaselor după fracturi,
🩸 stomatologie în regenerarea gingivală,
🩸 chirurgia plastică și reparatorie pentru cicatrizarea arsurilor,
🩸 medicina estetică, plachetele sau trombocitele au rolul de a stimula producția de colagen și elastină & factorii de creștere a părului. 

Terapia PRP versus alte tratamente de rejuvenare

Ceea ce diferențiază terapia PRP de alte metode non invazive de rejuvenare (laser, toxina botulinică, Acid Hialuronic) este faptul că PRP acționează în timp, iar neocolageneza este pe termen lung. Creșterea de noi celule generată de PRP durează de la câteva săptămâni la câteva luni, ceea ce face ce rezultatele să se vadă în timp.

Pacienții care au făcut acest tratament au observat că tenul lor arată din ce în ce mai bine pe măsură ce trec lunile, adică rezultatele sunt cumulative, naturale și se mențin pe parcursul unui an de zile.

De ce PRP dă aceste rezultate?
Deoarece plasma stimulează celulele stem ale pielii:
🩸 să producă mai mult colagen,
🩸 să producă alte celule noi,
🩸 să activeze procesul de reîntinerire a pielii,
🩸 să încetinească procesul de îmbătrânire,
🩸 să ajute organismul să lupte cu factorii externi nocivi, care duc la deteriorarea epidermei,
🩸 să dizolve substanțele chimice nefolositoare din celule și să le transporte mai departe,
🩸 să confere volum feței prin stimularea celulelor stem, precursoare ale celulelor adipoase,
🩸 să stimuleze fibroblaștii, direct responsabili de producția de colagen, cel care conferă pielii un aspect mai tânăr,
🩸 să activeze mecanismul natural de refacere a țesuturilor la care sunt folosite propriile celule stem.

Mai mult decât atât, în loc să presupună utilizarea bisturiului pentru a tăia și a elimina sau să utilizeze substanțe nenaturale pentru a umple, îndepărta sau reduce ridurile, terapia Vampir valorifică capacitatea naturală foarte puternică, de vindecare a propriului corp, pentru a reduce semnele îmbătrânirii. Astfel, vei obține un aspect mai proaspăt, mai tânăr și un contur mai ferm într-un mod 100% natural. 

Terapia Vampir fructifică puterea de regenerare a corpului tău

Cel mai mare atu al terapiei Vampir este că nu îți schimbă în mod forțat trăsăturile, așa cum face o intervenție chirurgicală de lifting clasic, ci în schimb valorifică propria capacitate a organismului de a se vindeca și de a se regenera. Nu uita, tratamentul PRP folosește propriile trombocite din sânge pentru a stimula un răspuns de vindecare.

În timpul tratamentului, medicul îți va recolta sânge, apoi va plasa sângele într-o centrifugă pentru a separa plasma bogată în trombocite. Această plasmă bogată în trombocite este apoi introdusă în straturile mai adânci ale pielii de pe față, folosind un dispozitiv de microneedling sau micro-injecții, un pistol ș.a.m.d.

Odată ajunse în corpul tău, trombocitele încep să funcționeze. Începe stimularea regenerării de celule noi ale pielii, este stimulată producția de colagen și elastină. Rezultatul? O piele mai strălucitoare, mai sănătoasă și mai tânără. 

PRP este un tratament nechirurgical, care nu doare

Terapia PRP este un tratament nechirurgical, minim invaziv. Aceasta înseamnă că nu este nevoie de anestezie generală, de bisturiu, de cicatrici sau urme pe fața ta.

Dispozitivul de microneedling creează mici găuri de puncție, împingând în piele plasma regenerantă bogată în trombocite. Deși poate sună neplăcut, perforările sunt atât de minuscule, încât tot tratamentul este nedureros și mult mai confortabil decât te-ai aștepta.

Înainte de tratament, tuturor pacienților SKiN MedSpa li se va aplica o cremă anestezică locală pentru a amorți zona tratată și pentru a reduce orice fel de disconfort.

La SKiN MedSpa, poți alege între cele 3 tehnici de injectare:
✅canulă sau microinjecții clasice
✅pistol de injectare, terapie mai rapidă și nedureroasă
✅capătul cu micro-ace de la NANOPORE (în exclusivitate la SKiN MedSpa) - terapie rapidă care este în același timp combinată cu mezoterapia fracționată și la care poate fi reglată profunzimea tratamentului, în funcție de nevoile tenului.  

Terapia Dracula este sigură și nu necesită timp de recuperare

Terapia PRP este sigură, eficientă și este utilizată în scopuri medicale, cum ar fi vindecarea tendoanelor, ligamentelor, mușchilor și articulațiilor de multă vreme.

Deoarece terapia Vampir folosește doar propriile trombocite, nu există risc de alergii sau reacții adverse. Unii oameni prezintă o ușoară roșeață și umflături, dar acest lucru se rezolvă fără intervenții, în 24 - 48 de ore. Nu trebuie să te odihnești după tratament sau să îți iei timp liber pentru a te recupera. Este mult mai sigură decât un lifting facial chirurgical sau alte tratamente anti-îmbătrânire. 

PRP este mai mult decât un tratament anti-ageing

Un lifting facial chirurgical îți poate “strânge” pielea și îți poate întinde ridurile. Fillerele injectabile pot ajuta la reducerea ridurilor și la refacerea volumului în zonele unde pielea se lasă. Terapia Vampir are însă un efect mai extins, în afară de cel de anti-îmbătrânire.

Deoarece PRP are o contribuție importantă asupra vindecării și regenerării celulelor din piele, poate ajuta în cazul unui ten tern, pământiu, lipsit de strălucire. Pielea fără luminozitate devine strălucitoare, proaspătă, cu ridurile netezite, porii mari reduși și cu un tonus și o textură îmbunătățite considerabil.

Terapia PRP reușește nu doar să elimine o parte din riduri și să aibă un efect de rejuvenare, ci îi conferă tenului tău un aspect mai luminos, mai ferm și mai proaspăt. 

PRP, tratament la preț accesibil

Popularitatea tratamentelor anti-îmbătrânire nechirurgicale crește rapid și este simplu de văzut de ce. Nu numai că sunt sigure, nedureroase și mai puțin traumatizante pentru corp decât tratamentele chirurgicale, dar sunt și mai ieftine.

La SKiN MedSpa îți punem la dispoziție terapia PRP la prețuri accesibile, prietenoase, dar și oferte permanente. La SKiN MedSpa credem că este important să oferim accesul pentru cât mai multe persoane la aceste tratamente, care să le ofere încredere și să îi ajute să se simtă din ce în ce mai bine în propria piele.

Nu te resemna că este normal și firesc ca pielea să își piardă prospețimea și vitalitatea odată cu trecerea timpului! Dacă nu vrei să apelezi la injectarea cu substanțe chimice sau artificiale, terapia Vampir este o metodă pe care însăși natura o folosește de când există viață.

Grăbește-te! Până la 31 decembrie 2020 poți beneficia de oferta SKiN MedSpa, pachetul Gorgeous SKiN, care conține un mix de proceduri faciale Premium, ce conferă luminozitate tenului, cu efecte spectaculoase:

💚 Gorgeous SKiN 💚
✅1 ședință terapia Vampir & Dermapen & cocktail de vitamine, aminoacizi, minerale & mască cu Acid Hialuronic
&
🎁CADOU 1 ședință microdermabraziune🎁

la Prețul promoțional de 750 lei