Ce ar trebui să știi despre PRP sau Terapia Vampir? 

Înapoi la blog

Deși are o denumire înfricoșătoare, terapia Vampir sau terapia PRP este una dintre cele mai populare tratamente faciale minim invazive din întreaga lume. Mediatizată pe rețelele de socializare, începând cu faimoasa Kim Kardashian, dar și de alte modele de la Victoria’s Secret, terapia vampir încă ascunde multe secrete. Află de la experții SKiN MedSpa dacă este doar o tendință trecătoare de îngrijire a pielii sau este o fântână a tinereții nedescoperită încă!

Nu este un secret faptul că stilul de viață, stresul, frigul sau poluarea sunt factori care își pun zi de zi amprenta asupra pielii, care își modifică structura, pierde din elasticitate, se atrofiază iar zona cea mai afectată este chiar fața ta. Pe lângă toate acestea, trebuie să iei în considerare și faptul că sinteza de colagen scade odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce face ca ridurile și liniile fine să se accentueze din ce în ce mai mult, structura pielii să se modifice și să își piardă din elasticitate.

Din fericire, avem norocul de a trăi într-o epocă de aur în ceea ce privește tratamentele estetice, care pot ajuta pe oricine să oprească și chiar să inverseze semnele timpului, folosind terapii de ultimă generație.

Terapia PRP (tratament cu plasmă autologă îmbogățită cu trombocite), terapia Vampir sau terapia Dracula este unul dintre tratamentele revoluționare din sfera frumuseții estetice. De ce? Pentru că abordează total diferit problemele pielii față de orice alt tratament facial, folosindu-se de sângele propriu al pacientului.

Terapia Vampir este una dintre cele mai fabuloase descoperiri ale medicinii estetice deoarece se bazează pe bioregenerare, ceea ce înseamnă că folosește resursele proprii, deja existente în organismul uman. Este vorba de injecții cu plasmă bogată în trombocite (celulele care conțin factorii de creștere și de reparare), care stimulează producția de colagen și creșterea fluxului sangvin la nivelul pielii, fapt ce care are un puternic efect de rejuvenare, de întinerire a feței.

Trombocitele conțin o cantitate mare de factori de creștere, care încurajează regenerarea țesuturilor. Pentru că trombocitele sunt extrase din plasmă, componenta celulară a sângelui, și apoi reinjectate în piele, factorii de creștere vor stimula regenerarea țesuturilor și creșterea producției de colagen la nivelul pielii.

Deși multe produse sau tratamente faciale sunt comercializate ca o nouă fântână a tinereții, dacă este folosită de către pacienții potriviți, pentru problemele potrivite, atunci PRP sau terapia Vampir poate deveni Soluția Magică așteptată, pentru o varietate de probleme ale tenului, precum acneea, cicatricile post-acneice, melasma, riduri și linii fine. Mai mult decât atât, ceea ce reușește terapia PRP este să întrețină frumusețea naturală a pielii, la fel ca frumusețea legendară a vampirilor, care nu își arată niciodată vârsta reală.

Concret, medicii extrag o cantitate foarte mică din sângele pacientului, aproximativ două lingurițe, într-un tub steril special, urmând ca trombocitele să fie izolate folosindu-se o centrifugă. Atunci când acesta este aplicat pe zone specifice ale feței pacientului, prin microneedling, eliberează cel puțin opt factori importanți, care vor fi utilizați de corp pentru a vindeca țesutul deteriorat.

Astfel, în cazul cicatricilor sau a urmelor lăsate de acnee, revoluționara terapie Dracula stimulează producția de colagen și determină estomparea sau chiar eliminarea acestora. Terapia PRP ajută epiderma să se reînnoiască promovând eliminarea celulelor moarte și stimularea formării de celule noi (keratinocite) sănătoase.

De asemenea, terapia Vampir are un efect de rejuvenare facială pentru că factorii de creștere ajută producția de colagen și îmbunătățesc sănătatea epidermei, dar și uniformizarea tenului, estompând cicatricile și petele pigmentare. Aspectul ridurilor este redus, iar tenul își redobândește sănătatea și strălucirea naturală.

Se obțin rezultate excelente atât în cazul femeilor, cât și în cel al bărbaților care se confruntă cu piele ternă, cu aspect obosit sau cu pierderea fermității conturului facial.

Deși este un tratament facial minim invaziv, terapia Vampir necesită echipamente medicale foarte specifice, precum truse pentru recoltarea sângelui și centrifuga folosită pentru a separa componentele celulare ale plasmei sangvine. Injectarea se poate realiza fie prin metoda clasică sau se poate combina pentru un efect mai puternic cu microneedling-ul sau inducția de colagen. După finalizarea terapiei cu microace (microneedling), aplicarea topică a plasmei îmbogățite permite difuzarea sa mai eficientă în piele.

Procedura folosește echipamente și ace sterile și pentru siguranța ta, trebuie realizată doar de către un medic specialist dermatolog sau un medic specialist în chirurgie estetică.

Deși este des comparată cu liftingul chirurgical, bineînțeles că nu poate să obțină aceleași rezultate sau cel puțin nu după un singur tratament. Un lifting facial funcționează datorită măiestriei chirurgului de a trage pielea feței în sus și în lateral, în timp ce pielea în exces este îndepărtată. Terapia PRP ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, din punct de vedere al atenuării ridurilor și liniilor fine, a petelor pigmentare, a acneei și a urmelor sale. Toate aceste probleme ale pielii nu pot fi rezolvate printr-un lifting chirurgical, însă terapia Vampir reușește acolo unde metodele invazive nu dau nici un rezultat!

Asocierea sa cu liftingul chirurgical provine din faptul că prin bioregenerare se obține și un efect care nu va trece neobservat și anume, cel de rejuvenare facială.
Sigur că rezultatele nu vor fi atât de dramatice ca în cazul unui lifting chirurgical, dar terapia Vampir are o abordare naturală, mai subtilă și este nevoie de 4 - 6 repetări pentru a obține rezultatele dorite, de lifting facial natural.

În plus, imediat după procedură, poți să ai impresia că produsele tale de îngrijire își fac treaba mai bine ca de obicei însă, nu uita, terapia PRP va face ca produsele tale să funcționeze mai eficient, deoarece pielea este în proces de reînnoire și absoarbe mai bine tot ceea ce îi oferi.

Pentru a maximiza efectele terapiei PRP, aceasta se poate asocia în cadrul unui plan de tratament personalizat cu diferite alte proceduri pentru tonifiere și rejuvenare facială, precum mezoterapia facială, peeling-ul chimic, mărirea și ridicarea pomeților, conturul mandibular cu Acid Hialuronic sau umplerea ridurilor cu Acid Hialuronic.

Pacienții care încearcă terapia Vampir ajung să se îndrăgostească pentru că are rezultate de lungă durată și pentru că nimic nu poate fi mai natural decât sângele propriu!

Întrucât fiecare ten are nevoile proprii, este necesar un consult la un medic specialist, care îți poate recomanda un plan de tratament specific nevoilor și dorințelor tale.

Mecanismul de recăpătare a tinereții se află în corpul nostru și poate fi declanșat oricând.

La SKiN MedSpa consultul este gratuit, așadar nu îți mai rămâne decât să te programezi folosind formularul online sau la numărul de telefon 0729 740 704.
Te așteptăm cu drag! 

Terapia Vampir

Descoperă mai multe